ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΝΤΖΙΡΗΣ
ΠΙΑΝΟ  - ΕΝΟΡΧΗΣΤΡΩΣΗ
ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΠΑΥΛΟΣ ΑΥΓΕΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ
ΜΠΟΥΖΟΥΚΙ


ΣΤΑΘΗΣ ΔΕΒΒΕΣ
ΗΛΕΚΤΡΙΚΗ ΚΙΘΑΡΑ
ΤΖΟΥΡΑΣ
ΚΛΑΣΙΚΗ ΚΙΘΑΡΑ


ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΨΑΣΚΗΣ
ΚΡΟΥΣΤΑ


ΤΑΣΙΑ ΚΩΣΤΟΒΑΣΙΛΗ
ΑΚΟΥΣΤΙΚΗ ΚΙΘΑΡΑ


ΛΙΝΑ ΛΥΓΚΑ
ΒΙΟΛΙ


ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΑΛΕΒΙΤΗΣ
ΜΠΑΣΟΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΝΔΗΣ
ΤΥΜΠΑΝΑ


ΘΑΝΑΣΗΣ ΠΟΥΛΑΚΙΔΑΣ
ΜΠΟΥΖΟΥΚΙ


ΧΑΡΑ ΣΚΟΥΛΑΡΙΚΟΥ
ΦΩΝΗ


ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΔΑΜΟΠΟΥΛΟΣ
ΦΩΝΗ

ΝΙΚΟΣ ΣΤΕΦΑΝΙΔΗΣ
ΚΙΘΑΡΑ


 ΝΑΝΣΥ ΤΖΑΝΕΤΟΠΟΥΛΟΥ
ΑΦΗΓΗΣΗ
ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΚΕΙΜΕΝΩΝ


ΧΡΗΣΤΟΣ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
ΚΡΟΥΣΤΑ


Τι είναι τα "ΧΡΩΜΑΤΑ ΤΗΣ ΗΛΙΔΑΣ"; Μια παρέα που έχει μια διαφορετική πρόταση πολιτισμού, εκτός κλίματος … Eurovision, αλλά και εκτός οποιασδήποτε δήθεν «έντεχνης» εμμονής. Πάνω από όλα εραστές της τέχνης (με αυτήν την έννοια ερασιτέχνες) με ανιδιοτελή αγάπη για τη μουσική! Δεν ξεχωρίζουν τη μουσική σε έντεχνη και άτεχνη….υπάρχει καλή και κακή μουσική. Έγνοια τους να πατούν σε σταθερό υπόβαθρο : το μοναδικό κληροδότημα των ελλήνων δημιουργών του καλού ελληνικού τραγουδιού, πιστεύοντας πως έτσι θα βοηθήσουν (όχι μόνοι) στο να αλλάξει το τοπίο στην τοπική πολιτισμική δραστηριότητα.
Η δράση της ορχήστρας όμως ξεκινά από πολύ παλιότερα, από το Σεπτέμβρη του 1996. Από την ορχήστρα παρήλασαν αρκετοί νέοι άνθρωποι, με τους οποίους ανανεωνόταν διαρκώς το μουσικό «αίμα» της.
Συνδετικός κρίκος και…ηθικός αυτουργός της συνέχειάς της, η μουσική ψυχή της : o Mαέστρος Γιώργος Γκιντζίρης.
Μετά από μια διακοπή το 2000, λόγω υποχρεώσεων εκτός ... έδρας πολλών μελών της, η ορχήστρα ανασυστάθηκε ανανεωμένη το 2005. Αυτή η διακοπή τελικά εξασφάλισε την ανανέωσή της σε έμψυχο ανθρώπινο αλλά και μουσικό υλικό (γιατί μην ξεχνάμε και η μουσική έχει ψυχή !)
Το 2008 σύμφωνα με απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Ηλείας, η ορχήστρα αναγνωρίστηκε ως σωματείο με την επωνυμία "Ορχήστρα τα Χρώματα της Ήλιδας", με έδρα τον Πύργο. Σύμφωνα με το καταστατικό, σκοπός του σωματείου είναι "η καλλιέργεια, προαγωγή και διάδοση κάθε είδους ποιοτικής μουσικής, τη συμβολή στην πολιτιστική άνοδο των μελών του και των κατοίκων του Πύργου, τη διοργάνωση καλλιτεχνικών και πολιτιστικών εκδηλώσεων και τη δημιουργία στενού δεσμού αλληλεγγύης, συνεργασίας και καλλιτεχνικής συνείδησης μεταξύ των μελών του". Με απλά λόγια; Σκοπός και φιλοδοξία μας ως ορχήστρα δεν είναι η «δόξα» και αναγνωρισιμότητα στο συγκεντρωτικό (και από καλλιτεχνικής άποψης) κλεινόν άστυ, αλλά η δημιουργία ομόκεντρων πολιτιστικών πυρήνων στην περιφέρεια που θα συσπειρώνουν όλο και περισσότερο κόσμο, κυρίως νέους ανθρώπους,απελευθερωμένους από τα lifestyle στεγανά που τα τελευταία χρόνια έχουν μπει και στη μουσική!!
Οι συναυλίες της ορχήστρας μας είναι είτε αφιερώματα σε μεγάλους Ελληνες συνθέτες και στιχουργούς ή ποιητές είτε έχουν μια συγκεκριμένη θεματολογία. Είναι δηλαδή προγράμματα καμωμένα όχι από φίρμες που παρελαύνουν στην επαρχία προς άγραν … αρπαχτής, απευθυνόμενα σε όσους δε βολεύονται εύκολα στον καναπέ και το τηλε-κοντρόλ.
Το πρόγραμματά μας ταξιδεύουν και θα ταξιδεύουν σε όλη την Ηλεία και αλλού μέχρι εκεί που το κοινό-εσείς όλοι θα μας αγκαλιάζετε και θα μας ενθαρρύνετε να συνεχίσουμε! Και εμείς θα συνεχίζουμε δυνατά ...


ΕΔΡΑ: ΠΥΡΓΟΣ ΗΛΕΙΑΣ
e-mail: orchestra.pyrgou@yahoo.gr